Kleine onderhoudsbeurt

Een goed onderhouden auto is belangrijk voor uw veiligheid. Het is raadzaam om zelf af en toe de olie en koelvloeistof van uw auto te controleren. U kunt bij ons ook terecht voor onderhoud op bedrijfsauto’s, aanhangwagens, caravans en campers.
Bij een kleine beurt wordt er nieuwe olie in de auto gedaan en wordt het oliefilter vervangen. Daarnaast worden er meer dan 31 afzonderlijke punten van de auto gecontroleerd.

Waarom is dit belangrijk?

Door een kleine inspectie tijdig uit te laten voeren kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en verholpen voordat dit tot grotere problemen gaat leiden.

Grote onderhoudsbeurt

Bij een grote beurt wordt er nieuwe olie in de auto gedaan en worden alle belangrijke filters van de auto vervangen. Daarnaast worden er meer dan 77 afzonderlijke punten van de auto gecontroleerd. Doordat bij een grote onderhoudsinspectie veelal ook de onderdelen worden gecontroleerd die bij een APK keuring dienen te worden geïnspecteerd wordt dit vaak veelal gelijktijdig uitgevoerd. U kunt bij ons ook terecht voor onderhouden op bedrijfsauto’s, aanhangwagens, caravans en campers.

Waarom op tijd een grote beurt laten uitvoeren?

Veiligheid gaat natuurlijk boven alles. Daarom is het belangrijk om regelmatig een grote beurt aan uw auto te laten verrichten. Naast veiligheid kan een gebrek aan onderhoud door het te laat of niet laten uitvoeren een grote beurt schade toebrengen aan uw auto en zo extra kosten met zich meebrengen en de waarde van uw auto doen verminderen.
Wij houden van duidelijkheid en transparantie. Wij bellen u altijd voor een kostenspecificatie voordat we overgaan tot reparatie.

APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.
In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar.

Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar. Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten. De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijft dus belangrijk

Bij de APK let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:

Verkeersveiligheid: Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
Milieu: uitlaatgassen
Algemeen: Het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof, kentekenplaten, roetmeting en viergasmeting.
Banden: Autobanden controleren, banden in goede conditie zorgen voor:

 • Een optimaal remvermogen
 • Maximale grip op de wegen
 • Uitstekende afvoer van water, sneeuw en modder.
 • Minder afrolgeluid, dus stiller rijden.
 • Betere wegligging, dus meer rijcomfort
 • Minder brandstofgebruik, dus goedkoper rijden.

U kunt bij ons terecht voor de aanschaf en (de)montage van banden.

Reparatie & Diagnose:

Voor reparaties aan alle merken auto’s, bent u bij Koeveringe Carservice aan het juiste adres. Het maakt niet uit wat voor reparatie er nodig is, wij hebben alle gereedschappen en testapparatuur in huis om elk merk goed te kunnen repareren. Om vooraf verrassingen te voorkomen krijgt u een prijsindicatie wat de reparatie gaat kosten.
Moderne auto’s zijn tegenwoordig voorzien van veel elektronica en techniek. Onder de motorkap en in het interieur schuilt een wirwar van draden, elektronica en sensoren. Brandende controlelampjes, waarschuwingspiepjes die opklinken uit het dashboard. Een storing wordt meestal opgeslagen in het geheugen van de auto. Storingen en problemen kunnen wij traceren door data-analyse met onze moderne uitleesapparatuur.

Aircoservice

U kunt bij ons ook terecht voor onderhoud aan uw airco en/of vullen hiervan. Voordelen van tijdig onderhoud van uw airco:

 • Auto verbruikt minder brandstof
 • Minder slijtage van de compressor
 • Geen hoge reparatiekosten
 • Aangenaam koel in de zomer
 • Voorkomt beslagen ramen in herfst en winter
 • Voorkomt onaangename verrassingen tijdens uw vakantie of reis

 

Fabrikanten adviseren elke drie jaar een Airco Service te laten uitvoeren en te laten vullen.